3 . GELENEKTEN GELECEĞE YEMEK YARIŞMASI 2020

"YAŞASIN ANADOLU"

hireachef-slider2

Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı 21 dernekten biri olan Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği derneği 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Antalya ANFAŞ fuarında “Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmaları” organizasyonunu gerçekleştirecektir. Yarışmaya Katılım Başvuruları Başladı!

 

Sektördeki pek çok önemli kuruluş tarafından desteklenmekte olan fuar, gelişen ve büyüyen Otel & Restaurant & Cafe – Bar işletmelerinin; Dekorasyon ve Mefruşat, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları, Temizlik, Gıda ve Sarf Malzemeleri tedarikinin sağlandığı, turizm işletmelerinin Türkiye’de en yoğun olduğu bölgede yapılan, tüm Türkiye’nin kamu kurum ve kuruluşlarının ve sosyal tesislerinin üst düzey yöneticilerini ağırlayan en konforlu ve en verimli buluşması olacak.
Dört gün boyunca Türk mutfağı yemek kültürünü tanıtıcı ve zenginleştirici çalışmalar yapmak için düzenlenecek olan aşçılık yarışmaları, görsel mutfak şovları, tadım deneyimleri ile sektör, firma ve halkın buluşacağı bir organizasyon olacaktır.
Türkiye Aşçılar Federasyonu bünyesindeki derneklerin destekleri ile 2019 yılında da yerli ürün kullanma “869 Yerliyse Yeriz” hareketini devam ettirmek için düzenleyeceğimiz bu organizasyonda sizleri de aramızda görmek için Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği olarak davet ediyoruz.
Bu yıl ulusal düzeyde gerçekleştirdiğimiz ve önümüzdeki yıllar itibariyle uluslararası düzeye taşımayı hedeflediğimiz yarışmaya maddi ve manevi desteklerinizden ötürü teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

YARIŞMA KATEGORİLERİ & BAŞVURU FORMU

TÜM KATEGORİLERDE KONTENJANLAR AÇIKTIR
Cevat Ceylan Ay Yıldızlı Erkek Şefler Ekip Yarışması

AGEB Türk Mutfağı yarışması; Türk mutfak kültürünü bünyesinde barındıran yöresel yemeklerin geleneksel reçeteye bağlı kalarak hazırlanışı ve sunumunu içeren yarışmadır. Yarışma, “Ay Yıldızlı Erkek Şefler kategorisidir. Ekipler 3 kişiden oluşacaktır.

“Ay Yıldızlı Erkek Şefler” kategorisi yarışma 16 Ocak 2019 tarihinde saat 10:00 – 15:00 arası yapılacaktır.

Yarışma süresi 90 dakikadır. 60. dakikadan sonra ekiplerin başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerini aynı anda jüriye sunması gerekmektedir.

Yarışmanın düzeni açısından kontenjan 24 ekip ile sınırlandıracaktır.

Ay Yıldızlı Erkek Şefler kategorisine sektör deneyimi olan, uzman, kendine güvenen şefler katılabilir.

AGEB Türk Mutfağı yarışmaları, Başlangıç, Ana Yemek ve Tatlı kategorilerinden oluşmaktadır.

TM/ Başlangıç Tabağı;

Yarışmacının tercih edeceği biri jüri değerlendirmesi diğeri de sunumda sergilenmek üzere 2 adet başlangıç tabağını hazırlaması, pişirmesi ve takdim etmesi istenmektedir.

Alt kategoriler; soğuk başlangıç, zeytinyağlı, çorba vb.

TM/ Ana Yemek Tabağı;

Yarışmacının tercih edeceği biri jüri değerlendirmesi diğeri de sunumda sergilenmek üzere 2 adet ana yemek tabağını hazırlaması, pişirmesi ve takdim etmesi istenmektedir.

Alt kategoriler; et, sakatat, kümes hayvanları, av hayvanları, deniz ürünleri, sebze, bakliyat, hamur işi vb.

TM/ Tatlı Tabağı;

Yarışmacının tercih edeceği biri jüri değerlendirmesi diğeri de sunumda sergilenmek üzere 2 adet tatlı tabağını hazırlaması, pişirmesi ve takdim etmesi istenmektedir.

Alt kategoriler; sütlü tatlı, hamur tatlı, meyveli tatlı vb.

16 Ocak 2019 (Birinci Gün)

Kayıt Kabul: 09:00

Katılım ücreti: 60 TL

24 ekip ile sınırlıdır.

Başvuru Formu

Lütfen başvuru formunu gönderikten sonra, REÇETE Formu’nu indirerek Word dosyasında doldurunuz ve info@ageb.com.tr adresine konu başlığına Ad,Soyad Yarışma Adı’nı yazarak gönderiniz.
Haşim Demirtaş Minimal Pasta Büfesi Yarışması

Haşim Demirtaş Minimal Pasta Büfesi Yarışması:

AGEB Minimal Pasta Büfesi Yarışması; Pastacılık bünyesindeki tatlıların hazırlanışı ve minimalist şekilde hazırlanmış sunumların büfe şeklinde takdimini içeren yarışmadır. Ekipler 3 kişiden oluşmaktadır.

“Minimal Pasta Büfesi Yarışması” kategorisinde yarışma 16 Ocak 2019’da saat 10:00 – 14:00 arası yapılacaktır.

Yarışma süresi 120 dakikadır. Ekiplerin tatlılardan oluşan menülerini büfe düzeninde jüriye sunması gerekmektedir. Yarışmanın düzeni açısından kontenjan 10 ekip ile sınırlandıracaktır.

AGEB Minimal Pasta Büfesi yarışmasına sektör deneyimi olan, uzman, kendine güvenen şefler katılabilir.

AGEB Minimal Pasta Büfesi Yarışması “Tatlı” kategorisinden oluşmaktadır.

MPB/Minimal Pasta Büfesi;

Yarışmacı ekipler sunumlarının önlerine jürinin tadımı için de her üründen birer adet tadımlık koyacaktır.

Alt kategoriler; Sütlü tatlılar, Hamur tatlıları, Meyveli tatlıları, Pastalar, Tartlar vb.

Taban dahil en az 100 cm ve maksimum 150 cm yükseklik.

16 Ocak 2019 (Birinci Gün)
Kayıt Kabul: 09:00
Katılım ücreti: 90 TL
10 ekip ile sınırlıdır

BAŞVURU KONTENJANI DOLMUŞTUR.

İsmail Karataş Ay Yıldızlı Bireysel Bayan Şefler Yarışması

İsmail Karataş Ay Yıldızlı Bireysel Bayan Şefler Yarışması:

AGEB Türk Mutfağı yarışmaları; Türk mutfak kültürü bünyesinde barındıra yöresel yemeklerin geleneksel reçeteye bağlı kalarak hazırlanışı ve sunumunu içeren yarışmadır. Yarışma, “Ay Yıldızlı Bayan Şefler kategorisidir.

“Ay Yıldızlı Bayan Şefler” kategorisinde yarışma 17 Ocak 2019’de saat 10:00 – 12:45 arası yapılacaktır.

Yarışma süresi 75 dakikadır. 60. dakikadan sonra yarışmacılar ana yemek tabakalarını jüriye sunabilirler.

Yarışmanın düzeni açısından kontenjan 20 kişi ile sınırlandıracaktır.

Ay Yıldızlı Bayan Şefler kategorisine; sektör deneyimi olan, uzman, kendine güvenen şefler katılabilir.

AGEB Ay Yıldızlı Bayan Şefler, Ana Yemek kategorisinden oluşmaktadır.

 

TM/ Ana Yemek Tabağı;

Yarışmacının tercih edeceği biri jüri değerlendirmesi diğeri de sunumda sergilenmek üzere 2 adet ana yemek tabağını hazırlaması, pişirmesi ve takdim etmesi istenmektedir.

Alt kategoriler; et, sakatat, kümes hayvanları, av hayvanları deniz ürünleri, sebze, bakliyat, hamur işi vb.

17 Ocak 2019 (İkinci Gün)
Kayıt Kabul: 09:00
Katılım ücreti: 30 TL
20 kişi ile sınırlıdır.

ONLINE BAŞVURU

Lütfen başvuru formunu gönderikten sonra, REÇETE Formu’nu indirerek Word dosyasında doldurunuz ve info@ageb.com.tr adresine konu başlığına Ad,Soyad Yarışma Adı’nı yazarak gönderiniz.
Necmettin Baştürk Ev Hanımları Yarışması

Ev Hanımları yarışmaları, Türk Mutfağına özgü yemeklerin ev ortamında hazırlanıp, yarışma komitesi tarafından hazırlanan ‘Ev yemekleri yarışma alanında’ jüri değerlendirmesi için sunulması istenmektedir. Değerlendirmede yemekler Türk Mutfağı kategorilerine ayrılarak (Çorba, hamur işi, zeytinyağlı, etli yemekler, etli sebze yemekleri, pilavlar, tatlılar) puanlama yapılacaktır. Reçetelerin Türk mutfağına uygun şekilde hazırlaması gerekmektedir. Türk Mutfağında kullanılmayan ürünlerin kullanılması durumunda yarışmacı diskalifiye olmayı kabul etmiş demektir.

Yarışma saati 14:00 -15:00’dir. Yarışmaya sadece ev hanımları katılabilir.

 

17 Ocak 2019 (İkinci Gün)
Kayıt Kabul: 13:00
Katılım ücreti: ÜCRETSİZ
50 kişi ile sınırlıdır

ONLINE BAŞVURU

Mevlüt Turan Bireysel Yöresel Pilav Yarışması

Mevlüt Turan Bireysel Yöresel Pilav Yarışması:

AGEB Türk Mutfağı Yöresel Pilav yarışması; Türk mutfak kültürü bünyesinde barındıra yöresel yemeklerin geleneksel reçeteye bağlı kalarak hazırlanışı ve otantik sunumunu içeren yarışmadır. Yarışma, “Türk Mutfağı Yöresel Pilav Yarışması” kategorisidir. Amaç yerli üretim olan tahıl ve bakliyatlardan yapılmış, unutulmaya yüz tutmuş yöresel pilavları (ve isteğe bağlı diğer ek ürünleri) gün yüzüne çıkarmak ve geleceğe taşımaktır.

Türk Mutfağı Yöresel Pilav Yarışması” kategorisinde yarışma 17 Ocak 2019’da saat 13:00 – 15:45 arası yapılacaktır.

Yarışma süresi 75 dakikadır. 60. dakikadan sonra yarışmacılar ana yemek tabakalarını jüriye sunabilirler.

Yarışmanın düzeni açısından kontenjan 20 kişi ile sınırlandıracaktır.

Türk mutfağı yöresel pilav yarışmasına sektör deneyimi olan, uzman, kendine güvenen şefler katılabilir.

AGEB Türk Mutfağı Yöresel Pilav Yarışması, “yöresel pilav” kategorisinden oluşmaktadır.

17 Ocak 2019 (İkinci Gün)
Kayıt Kabul: 12:00
Katılım ücreti: 30
20 kişi ile sınırlıdır

 

ONLINE BAŞVURU

Lütfen başvuru formunu gönderikten sonra, REÇETE Formu’nu indirerek Word dosyasında doldurunuz ve info@ageb.com.tr adresine konu başlığına Ad,Soyad Yarışma Adı’nı yazarak gönderiniz.
Mehmet Erşahin Yöresel Zeytinyağlı Yemekleri ve Meze Ekip Yarışması

Mehmet Erşahin Yöresel Zeytinyağlı Yemekler ve Meze Ekip Yarışması:

AGEB Türk Mutfağı Yöresel Zeytinyağlı Yemekler ve meze Yarışması; zeytinyağlı yemekler bünyesindeki zeytinyağlı yemekleri hazırlanışı ve minimalist şekilde hazırlanmış sunumların büfe şeklinde takdimini içeren yarışmadır.

“Minimal Yöresel Zeytinyağlı Yemekler ve Meze” kategorisi yarışma tarihi 18 Ocak 2019’da saat 10:00 – 13:00 arası yapılacaktır.

Yarışmacıların daha önceden hazırladığı yemekleri sunma süresi 60 dakikadır. Ekiplerin zeytinyağlılardan oluşan menülerini büfe düzeninde jüriye sunması gerekmektedir.

Ekipler 3 kişiden oluşacaktır. Minimum 3 zeytinyağlı yemek ve 3 meze sunumu yapılacaktır.

Yarışmanın düzeni açısından kontenjan 10 ekip ile sınırlandıracaktır.

AGEB Minimal Yöresel Zeytinyağlı Yemekler yarışmasına; sektör deneyimi olan, uzman, kendine güvenen şefler katılabilir.

Bu kategori zeytin yağlı yemekler ve mezelerden oluşmaktadır.

YZ/ Yöresel Zeytinyağlı;

Yarışmacı ekipler sunumlarının önlerine jürinin tadımı içinde her üründen birer adet tadımlık koyacaktır.

Alt kategoriler; Zeytinyağlı yemekler ve mezeler vb.

Taban dahil en az 100 cm ve maksimum 150 cm yükseklik.

Ocak 2019 (Üçüncü Gün)
Kayıt Kabul: 09:00
Katılım ücreti: 90 TL
10 ekip ile sınırlıdır

BAŞVURU KONTENJANI DOLMUŞTUR

Zekai Ademir Üniversiteliler Kapalı Kutu Yarışmaları

Zekai Ademir Üniversiteliler Kapalı Kutu Yarışmaları:

AGEB kapalı kutu yarışmaları, yarışma komitesi tarafından hazırlanan gıda ürünlerini barından malzemelerden oluşur. Yarışmanın amacı üniversiteli aşçıların kapalı kutudan çıkacak sürpriz ürünleri yarışma komitesi tarafından belirlenen kişi sayısı ve temaya göre yaratıcılıkları ön plana çıkararak bir menü hazırlayıp jürinin değerlendirmesine sunmaları istenmektedir.

Yarışma, “Üniversiteli Aşçılar Kapalı Kutu kategorisidir. İki (2) kişilik ekiplerden oluşur.

Üniversiteli Aşçılar Kapalı Kutu kategorisine; Üniversitede okuyan kişiler katılabilir.

AGEB Üniversiteli Aşçılar Kapalı Kutu yarışmaları, Ana Yemek ve Tatlı kategorilerinden oluşmaktadır.

“Üniversiteliler Kapalı Kutu Yarışması” kategorisi yarışma tarihi 18 Ocak 2019’da saat 10:00 – 16:00 arası yapılacaktır.

 

ÜKK/ Ana Yemek Tabağı;

Yarışmacıların tercih edeceği biri jüri değerlendirmesi diğeri de sunumda sergilenmek üzere 2 adet ana yemek tabağını hazırlaması, pişirmesi ve takdim etmesi istenmektedir.

 

Alt kategoriler; et, sakatat, kümes hayvanları, av hayvanları, deniz ürünleri, sebze, bakliyat, hamur işi vb.

 

ÜKK/ Tatlı Tabağı;

Yarışmacıların tercih edeceği biri jüri değerlendirmesi diğeri de sunumda sergilenmek üzere 2 adet tatlı tabağını hazırlaması, pişirmesi ve takdim etmesi istenmektedir.

Alt kategoriler; sütlü tatlı, hamur tatlı, meyveli tatlı, pasta vb.

 

18 Ocak 2019 (Üçüncü Gün)
Kayıt Kabul: 09:00
Katılım ücreti: ÜCRETSİZ
24 ekip ile sınırlıdır

BAŞVURU KONTENJANI DOLMUŞTUR

TAFED MUTFAK YARIŞMALARI GENEL KURALLAR

TAFED Mutfak Yarışmaları Komitesi

TAFED Mutfak yarışmaları komitesi, TAFED’e bağlı yarışmaların hazırlanması, yürütülmesi ve sunulmasından sorumlu kişilerden oluşur.

TAFED Mutfak Yarışmaları Tarafsızlık Komitesi

TAFED Mutfak yarışmalarının adil ve dürüst geçmesi için jürinin davranışlarını inceleyen, olağanüstü durumları yarışma komite başkanına rapor eden bağımsız kişilerden oluşur. Yarışmacılar yarışmaya katılarak jürinin değerlendirmesini baştan kabul etmiş sayılırlar fakat değerlendirme ile ilgili bilgi almak istediklerinde tarafsızlık komitesine başvuru yapabilirler.

TAFED Mutfak Yarışmaları Jüri Başkanı

TAFED Mutfak yarışmalarında Jürilik yapacak değerlendirmecileri seçip yarışma ve nasıl değerlendirme yapacağını açıklayan, diğer jüri üyeleri ile koordinasyonunu sağlayan ve değerlendirme formlarının sisteme girilip hesaplanmasından sorumlu kişidir.

TAFED Mutfak Yarışmaları Jürileri

TAFED Mutfak yarışmalarında yarışmaları değerlendirebilecek yeterliliğe sahip, etik ve profesyonel kişilerden oluşur.

TAFED Mutfak Yarışmaları Saha Komiseri

TAFED Mutfak yarışmalarında ilgili olduğu yarışma alanı içerisinde yarışmacıların yarışacakları istasyonlara yerleştirilmesi, yarışmanın adil koşullarda rekabet edilerek yürütülmesini, yarışma alanının düzen ve disiplininden sorumlu profesyonel davranışlar sergileyen kişilerdir.

TAFED Mutfak Yarışmacıları

TAFED Mutfak yarışmalarında yarışma sahasına girdikten sonra yarışma komitesinin tüm kurallarına uyan, çalışmalarını sergileyen profesyonelce davranan kişilerdir.

Yarışma Alanında Dürüstlük Kuralı

“Herkes, yarışma alanında dürüstlük kurallarına uymak zorundadır”. Dürüstlük kavramı yarışma kurallarında dikkat edilecek en önemli hususlardan biridir. Eğer kişiler yarışma esnasında da yarışma profesyonelliğine aykırı bir davranışta bulunursa bu durum dürüstlüğe aykırı davranış olacaktır.

Adil Rekabet Ruhu

Yarışmacı, Jüriyi çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve adil rekabet ruhu içerisinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğundadır. Yarışma komitesinin izin vermediği ürünlerin kullanımı, hazır ürün kullanımı yarışmadan diskalifiye olmak demektir.

Kıyafet Yönergesi

Yarışma komitesi, yarışmacılardan aşçılık mesleğinin gelenekselliğini ve ruhunu temsilen yarışma süresince beyaz aşçı ceketi, siyah pantolon, kaydırmaz terlik, önlük ve kep giymeleri kuralına özen gösterilmesi tavsiye edilmektedir.

Yarışmacı Ekipmanları

Yarışmacılar, yarışmalarda kendi kullanacağı ekipmanları getirmekle sorumludur.

Yarışmacı Menü yazımı

Yarışmacılar yapacakları yemeklerin reçetelerini reçete yazım kuralına göre (yemeğin ismi/ gramajlı malzeme listesi/ yapılışı) önceden (bilgisayar çıktısı) Türkçe ve İngilizce olarak hazırlayıp yarışma günü kayıt kabul masasına teslim edecektir.

Yarışma İstasyonları

Rekabet ruhu ve yarışmanın düzeni açısından en fazla 10 yarışmacı aynı anda yarışabilir. Yarışma alanında; tezgâh, evye (temiz su, atık su gideri), soğutucu (+5 ve -18 dolap), pişirme ünitesi (ocak ve fırın), elektrik, çöp kovası yarışma komitesi tarafından karşılanacaktır.

Yarışma Ödeme Bilgileri

Yarışma katılımları için ücretler kategorilerde belirtilmiştir. Katılım ücretleri YAPI KREDİ BANKASI ANTALYA GASTRONOMİ VE EĞİTİMCİLER DERNEĞİ hesap adına TR98 0006 7010 0000 0052 6644 84 İBAN numarasına yatırılacaktır. Başvuru formu www.ageb.com.tr web sitesinden indirilerek doldurulacak ve banka dekontları ile birlikte info@ageb.com.tr adresine e-posta gönderilecektir. Dekontu ulaşmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Onay e-postası ile başvurunuz kabul edilmiş olacaktır. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2018‘ dir.

Not: Ay Yıldızlı Erkek Şefler Ekip Yarışması, Bireysel Ay Yıldızlı Bayan Şefler Yarışması ve Yöresel Pilav Yarışması yarışmacıları reçete formu indirip dekont ve başvuru formu ile e-posta atmaları gerekmektedir.

AGEB İletişim ve destek hattı: 0 530 063 64 95

1.Gün
Yarışmalar
10:00/15:00 Cevat Ceylan Ay Yıldızlı Erkek Şefler Ekip Yarışması
10:00/14:00 Haşim Demirtaş Minimal Pasta Büfesi Yarışması
15:00/16:00 Mustafa Öztürk 10 medyatik şef ile Up sendromlu şefler yarışması
18:00 /18:30 Ödül töreni

Paneller
13:00/14:00 Yüksel tohumculuk konulu panel
14:30/15:30 Çölyak konulu panel

2.Gün
Yarışmalar
10:00/13:00 İsmail Karataş Ay Yıldızlı Bayan Şefler Yarışması
14:00/15:00 Necmettin Baştürk Ev Hanımları Yarışması
13:00/16:00 Mevlüt Turan Yöresel Pilav Yarışması
18:00 /18:30 Ödül töreni

Paneller
13:00/14:00 Haldun Tüzel /Türk mutfağı ve yemeklerde Türk isimlerinin kullanımı paneli
14:00/15:00 Vegan beslenme konulu panel

3.Gün
Yarışmalar
10:00/16:00 Zekai Ademir Üniversiteliler Kapalı Kutu Yarışmaları
14:00/16:00 Durmuş Çetin Firmalar Yarışıyor Yarışması
10:00/13:00 Mehmet Erşahin Yöresel Zeytinyağlı Yemekler Yarışması
18:00 /18:30 Ödül töreni

Paneller
13:00/14:00 İsraf konulu paneli

3.Gün
10:00/18:00 Firmaların workshop sunum alanlarında ürün tanıtımı ve tadımlık ikramlıklar

AGEB Mutfak Yarışmaları Değerlendirmesi;

Her kategori alanında uzman jürilerden oluşur. Yarışma puanlama sistemi 4 farklı kategoride değerlendirilecektir.

Jüri değerlendirmesi

Hijyen 15 puan

Profesyonel çalışma 30 puan

Lezzet 30 puan

Sunum 25 puan

 

 

Toplam 100 puan

Çalışma kıyafetlerinin uygunluğu / Çalışma ekipmanlarının temizliği / Eldiven takılması gereken yerde eldiven kullanılması / Çalışma tezgahının düzeni / Yarışma süresince istasyonların temiz kullanılması gibi konular “Hijyen” kategorisinde değerlendirilecektir.

Ön hazırlık / İşçilik / Doğru teknik kullanımı / İsraf yapmama / Zamanlama “Profesyonel Çalışma” kategorisinde değerlendirilecektir.

Etin pişme oranı / Sebzenin pişme oranı / Sosun tat oranı / Tuz oranı / Baharat oranı, eğer tatlı grubu ise Ürünün pişme oranı / Yan ürünün pişme oranı / Sosun tat oranı / Şeker oranı / Aroma oranı “Lezzet” kategorisinde değerlendirilecektir.

Yenilikçi fikir / Doğru porsiyonlama ve besin denge oranı / Tabakta yenmeyen malzeme kullanmama / Sunum ekipmanlarının sıcaklığı / Sunum ekipmanlarının temizliği “Sunum” kategorisinde değerlendirilecektir.

Yarışmacıların Sakınması Gereken Konular; Yenmeyen malzemeler kullanılmamalı / Pişirmeye hazır ürünler EDT ürünler kullanılmamalı / Maydanoz, dere otu vb. ile dekorasyon yapılmamalı / Sunum sırasında abartıdan kaçınmalı / Plastik süs ve çiçek kullanılmamalı.

Jüri komitesi, bazı ön hazırlıkların gerekliliği konusunda bilgi sahibidir. Kategori ölçütleri haricinde yalnızca aşağıdaki malzemelere izin verilecektir; Temel et suları / Marinasyon yapılmış pişmemiş et türleri / Ön haşlaması yapılmış kuru bakliyat ürünleri / Yıkanmış sebze ve meyve / Pişmemiş hamur vb.

AGEB Mutfak Yarışmaları Ödüllendirme Sistemi;

Madalya ve Sertifika Puanlama

  • 100 Puan – Altın Madalya + Başarı Sertifikası + Klasman Kupası
  • 99 – 90 Puan – Altın Madalya + Başarı Sertifikası
  • 99 – 80 Puan – Gümüş Madalya + Başarı Sertifikası
  • 99 – 70 Puan – Bronz Madalya + Başarı Sertifikası
  • 99 – 30 Puan – Başarı Sertifikası

Bireysel / Ekip Puanlama Ödülü

Her ekip katıldığı kategoride kendi tabağı üzerinden jürinin değerlendirmesi sonucu “Madalya ve Sertifika Puanlama” sistemine göre ödüllendirilir.

Klasman Kupa Ödülü

Kategori sıralamasında en yüksek puanı alan bireysel yarışmacı veya ekip “Klasman Kupası” ile ödüllendirilecektir.

Ay Yıldızlı Ekip Erkek Şefler, Ay Yıldızlı Bireysel Bayan Şefler ve Yöresel Pilav Yarışması Kategorilerinde yarışacak adaylar;

Lütfen başvuru formunu gönderikten sonra, REÇETE Formu’nu indirerek Word dosyasında doldurunuz ve info@ageb.com.tr adresine konu başlığına Ad,Soyad Yarışma Adı’nı yazarak gönderiniz.